18 sept. 2011

YouTube permite editarea video


Acum pe YouTube sunt disponibile instrumentele de editare video, cu ajutorul cărora utilizatorii pot îmbunătăți foarte mult calitatea clipurilor încărcate, mai ales dacă acestea au fost înregistrate la camera video unui telefon mobil. Acest lucru este menționat în blogul YouTube.
De exemplu utilizatorii pot roti video în sensul acelor de ceasornic și invers, să regleze nivelul de luminozitate, să stabilizeze imaginea, și să adauge sau să diminueze intensitatea și "temperatura" culorilor. În urma editării, toate comentariile și numărul de vizualizari ramâne neschimbate, deoarece clipul va rămâne cu același ID.
Deasemenea pot fi aplicate diferite efecte vizuale, similare cu cele oferite de serviciul Instagram pentru iPhone. Astfel video poate avea efect Black&White, Thermal sau Cartoon. Filtrele au fost dezvoltate în parteneriat cu Picnic.
În cazul în care modificarile nu vă sunt pe plac, puteți reveni la versiunea originală, deasemenea puteți să salvați filmulețul original și cel modificat, executând un click pe "Save as". 
Pentru a edita un video, trebuie să dați un click pe butonul "Edit Video" situat pe panoul de sus. 
În fiecare minut, milioane utilizatori YouTube din întreaga lume, încarcă pe site filmulețe a căror durata totală este de 35 ore, iar volumul de filmulețe încărcate timp de o săptămână, este echivalent cu 170 mii de filme.