24 sept. 2012

5 Lacuri de culori neobisnuite (Galerie Foto)

Laguna Colorado

In unele lacuri, apa nu este de culoarea de care ne-am obisnuit. Ea poate schimba culoarea in dependenta de unii factori, de la violet, pina la roz, si ne ofera o priveliste intr-adevar fascinanta.

Laguna Colorado
In dependenta de momentul zilei si de temperatura, isi schimba culoarea de la rosu la violet. Aceasta nuanta neobisnuita se datoreaza algelor mici, care produc caroten pentru a se proteja de radiatia ultravioleta puternica.
Laguna Colorado este un lac cu apa sarata, de adancime mica (adancime medie este de doar 35 cm.)
Laguna Colorado


Kelimutu Crater Lakes - Insula Flores, Indonezia.
Vulcanul Kelimutu - acesta este locul unde se afla trei lacuri de crater de culori diferite. Apa in lacul Tiwa AtaMbupu, de obicei, are o nuanta albastra, si este cel mai vestic dintre cele trei lacuri.
Kelimutu Crater Lakes - Insula Flores, Indonezia.
Celelalte 2 lacuri, Tiwu Nuwa Muri Koo Fai si Tiwu Ata Polo sunt separate de peretele craterului, si apa in ele este de regula de culoarea rosie si verde respectiv. Vulcanul Kelimutu este foarte interesant pentru geologi, deoarece cele trei lacuri de culori diferite se afla in craterul unui singur vulcan.

Lacul Ngakoro
Lacul din Noua Zeelanda are o culoare verde deschis. Aceasta este datorita continutului ridicat de oxizi de sulf si de fier.
Lacul Ngakoro


Five Flower Lake
Five Flower Lake este situat in centrul Jiuzhaigou,China. Culoarea lacului variaza de la galben la verde inchis, dar de cele mai multe ori, apa aici este de culuoarea albastru deschis. Acest loc este invaluit de mistere, in timp ce in multe lacuri vecine nivelul apei scade si ele se usuca, aici nivelul apei ramane constant.
Five Flower Lake

Lacul nu ingheata in timpul iernii, pe cand toate lacurile vecine se acopera cu gheata. Din aceasta cauza, localnicii au o frica fata de aceste locuri.
Five Flower Lake
Principala explicatie de ce lacul nu ingheata, este prezenta la fundul lui a izvoarelor termale, ceea ce se confirma prin aparitia periodica pe suprafata lacului a bulelor de aer.

Lacul Hillier
Acest lac este situat pe insula Middle Island, care face parte din arhipelagul Recherche, care se intinde pe zeci de kilometri de-a lungul coastei de sud a Australiei de Vest.
Apa in lacul Hillier este de culoarea roz-aprins.
Lacul Hillier - lacul cu apa de culoarea roz
Lacul a fost descoperit in 1802, cand navigatorul  britanic Matthew Flinders a decis sa se opreasca pe o insula in drum spre Sydney. Ce surpriza a fost pentru el cand printre padurile dense ale insulei, el a dat peste un lac de culoarea roz!
Cercetarile as si nu au raspuns la intrebarea de ce apa in lacul Hillier este de culoarea roz?
Lacul Hillier - lacul cu apa de culoarea roz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu