22 feb. 2013

Zboruri low cost pe piaţa biletelor de avion din Moldova?


Zboruri low cost pe piaţa biletelor de avion din Moldova?
În Moldova piaţa vânzărilor de bilete la avion ieftine e abia la început, de fapt ea încă nici nu există, dar se întreprind paşi serioşi în această direcţie.
Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, şi-a consolidate poziţia de lider al acestui segment de piaţă prin adăugarea a trei noi rute internaţionale în Georgia, prin aceasta dublându-şi capacitatea în această ţară. Ca urmare a preţurilor mici, compania a înregistrat un succes remarcabil şi în Ucraina, unde a mai adăugat două noi rute (Doneţk şi Harkov).  
Aceste rute au deschis conexiuni de aer low cost cu Uniunea Europeană.  Astfel, angajamentul companiei este de a aduce mai aproape ţările din estul Europei  de cele din occident, prin punerea la dispoziţia călătorilor a unei vaste reţele de tarife reduse. Putem spune atunci că aceste companii aeriene low cost sunt ca o rampă de lansare naturală ce conectează estul cu vestul Europei, mai ales pentru că statele în curs de dezvoltare practică de obicei scheme de preţuri pentru biletele de avion ridicate. Aceste noi trasee mai au şi scopul de a relansa economia locală prin stimularea turismului şi crearea locurilor de muncă adiacente.
Aşadar, în contextul în care peste tot în jurul nostru apar companiei aeriene cu preţuri avantajoase – va veni în curând şi rândul Moldovei să beneficieze de aceste servicii. Lucru care ar trebui să dea de gândit companiilor aeriene locale, precum Air Moldova de exemplu…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu