6 oct. 2011

A murit Steve Jobs!



”Steve Jobs, 1955-2011” și poză alb-negru, asta afișează pagina Apple.com. Unul dintre cei mai importanți oameni ai secolului trecut, co-fondatorul Apple, a murit în urmă cu câteva ore.

Legendarul manager lupta din 2004 cu o formă rară de cancer pancreatic. Părea că învinsese boala. Anunțul din 25 august 2011, cu privire la retragerea sa din funcțiile executive de la Apple, a fost un șoc. De atunci se pare că starea sa de sănătate s-a deteriorat cu repeziciune, câteva poze cu un Steve extrem de slăbit, fiind publicate pe internet.
”Inteligența, pasiunea și energia lui Steve au fost sursaa nenumărate inovații care ne-au îmbogățit și îmbunătățit viețile. Lumea este mult mai bună datorită lui Steve”, se arată în comunicatul prin care Apple anunță moartea omului de afaceri, citat de Reuters. ”Cele mai mari iubiri ale sale au fost soția sa, Laurene, și familia. Suntem alături de ei și de toți cei care au fost atinși de extraordinarul său talenti”, continuă comunicatul.
Reacțiile n-au întârziat. Bill Gates, fondatorul Microsoft, a spus că-i va fi ”imens” de dor de Steve.Cei care doresc să transmită un mesaj de condoleanțe o pot face la adresa pusă la dispoziție de Apple rememberingsteve[at]apple.com
”Conștiința faptul că o să mori este cea mai bună cale să nu pici în capcana de a crede că ai ceva de pierdut. N-ai niciun motiv să nu faci ce-ți dictează inima”, spunea Jobs în 2005.