2 sept. 2011

Google salvează Gmail de "dependența de internet"



Lucrul cu Gmail, Google Docs și Google Calendar va fi posibil fără conexiune la internet. Motorul de căutare lansează aplicații care permit lucrul off-line cu cutia poștală, fișiere și program. Posibilitatea pentru utilizatorii Gmail de a descărca mailurile la computer și apoi a le vizualiza fară a avea conexiune la internet, a apărut încă câțiva ani în urmă. Aceasta a fost posibilă cu ajutorul Google Gear, care mai tîrziu a dispărut.

Google promite că începând cu săptămâna viitoare utilizatorii vor putea instala prin intermediul Chrome Web Store, aplicații care au fost create prin utilizarea tehnologiilor HTML5, și anume Gmail, Google Docs și Google Calendar. Aceste aplicații pot funcționa doar prin intermediul browserului Google Chrome, sau pe dispozitevele  cu sitemul de operare Chrome OS.
Prima aplicație care a apărut este "Google Mail Offline". După instalare, utilizatorul folosind un browser Google Chrome poate avea acces la ultimele scrisori primite, chiar și fiind deconectat de la internet.
Interfața însă nu este la fel de comodă și plăcută ca în cazul aplicației Gmail pentru Honeycomb, mai mult seamănă cu interfața "Google Mail" pentru dispozitive mobile, personalizarea interfeței fiind, la moment, imposibilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu