1 iul. 2011

Urmăreşte zborurile!


Nimeni astăzi nu va fi uimit de posibilităţile oferite de internet şi de serviciile moderne pentru a călători. Pentru majoritatea oamenilor a cumpăra bilete de avion online a devenit ceva banal. Astăzi pe internet puteţi nu doar găsi orarul zborurilor dar şi să urmăriţi deasupra la ce zboară avioanele.

De exemplu serviciul "Flight Status" oferă o aplicaţie cu acelaşi nume pentru iPhone. care permite să urmăriţi zborurile avioanelor a peste 1200 de companii. Informţiile despre zboruri sunt transmise pe serverul dezvoltatorilor şi apou pe dispozitivele mobile ale utilizatorilor. Oricine poate urmări soarta avionului de la pregătirea pentru zbor până la aterizarea.

O altă aplicaţie pentru iPhone este mai mult pentru cei curioşi, aceasta este Plane Finder AR. Plane Finder AR ne permite să primim informţii complete despre avionul care se află în câmpul de vedere a utilizatorului. Trebuie doar să îndreptăm camera photo în direcţia avionului, şi îndată primim datele despre numărul zborului, direcţia, ora de plecare şi de aterizare, viteza avionului şi la ce înălţime zboară, e util nu? Mai ales dacă faci parte dintr-un grup terorist :). Bine că aplicaţia nu recunoaşte chiar toate avioanele, sunt disponibile doar acele cu ADS-B canale, deci majoritatea avioanelor a companiilor americane nu sunt disponibile.

Un comentariu: