15 iun. 2011

Americanii renunţă la Facebook

Numărul de utilizatori înregistraţi în reţeaua socială facebook se apropie de 700 milioane. Însă, conform statisticelor Facebook Inside, ritmul rapid de creştere a numărului utilizatorilor se reduce brusc deja a doua lună. Potrivit statisticelor, la începutul lunii iunie numărul utilizatorilor înregistraţi a atins 687 milioane. Dacă pe parcursul ultimului an pe Facebook timp de o lună se înregistrau cel puţin 20 milioane utilizatori noi, în lunile aprilie şi mai s-au înregistrat 13,9 milioane şi respectiv 11,8 milioane utilizatori noi.

Potrivit Facebook Inside, tot mai des la această reţea socială renunţă utilizatorii din America de Nord. În luna mai, SUA a pierdut aproximativ 6 milioane de utilizatori (Total - 149,4 milioane), Canada 1,52 milioane (Total - 16,6 milioane).
Tot mai rar petrec timpul pe Facebook şi utilizatorii din Rusia, Marea Britanie şi Norvegia - potrivit statisticelor, reţeaua socială a pierdut câte 100 de mii de utilizatori din fiecare dintre aceste ţări.
Cel mai mare flux de utilizatori noi în perioada mai-iunie a fost din Brazilia (10%), Mexic (7,6%), Thailanda (7,1%), precum şi India, Columbia, Argentina şi Filipine.
Potrivit statisticelor Facebook, reţeaua socială are pete 500 de milioane de utilizatori activi, din care 50% vizitează site-ul în fiecare zi, din care mai mult de două treimi (70%) din utilizatori sunt din afara Statelor Unite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu