15 iun. 2011

Airbus va lansa avioane transparente


Avioane invizibile? Ca la Batman? Aproape aţi ghicit. Recent reprezentanţii companiei Airbus au declarat că până în anul 2050, compania aeriana va începe producţia de avioane cu pereţi transparenţi. O treime din cei 10.000 de pasageri interviaţi au spus că ar dori ca în viitor zborul să fie mai perceptiv şi confortabil. Pasagerii doresc ca în aer să aibă aceleaşi condiţii ca şi pe pământ - Rezultatul unui sondaj publicat pe site-ul Airbus.
Rezultatele sondajului nu sunt deloc surprinzătoare, cine nu ar dori să zboare cât mai confortabil. Airbus are toate şansele să fie pe creasta unui val tehnologic nou.
Reprezentanţii Airbus de asemenea promit că avioanele noi vor fi echipate cu scaune speciale de lux. În plus, cabinele aeronavelor vor fi împărţite în secţiuni, în funcţie de nevoile individuale a fiecărui pasager. De exemplu cei care doresc să se relaxeze în timpul zborului vor sta separat de cei care preferă jocuri sau discuţii cu vecinii în timp ce zboară. 
"Cercetările noastre au demonstrat că în afară de "invizibilitate", pasagerii noştri doresc ca deplasarea lor prin aer să dauneze căt mai puţin mediului înconjurător" - A declarat vicepreşedintele al Airbus pe tehnologii inavatoare Charles Champion. Dar principalul element inovator va fi desigur pereţii transparenţi, care vor schimba culoarea în funcţie de iluminare în cabină, de categoriile jocurilor electronice care se vor oferi pasagerilor, şi chiar în funcţie de temperatura corpului.
Airbus promite că producţia aeronavelor va fi lansată mai spre 2050. Nouă ne rămâne doar să aşteptăm şi să sperăm că cei 5,7 miliarde de dolari pe care compania le primeşte anual de la pasageri ca taxele pentru servicii vor fi investiţi pentru îmbunătăţirea siguranţei şi confortului în timpul zborului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu