19 apr. 2011

Cum să scapi de coşuri (acnee)


Acneea este foarte intalnita in randul adolescentilor. Nimeni nu stie exact ce anume cauzeaza acneea, sau de ce aceasta se formeaza in perioada adolescenta. Desi oamenii de stiinta nu stiu exact ce cauzeaza acneea, principala cauza se crede a fi ereditatea. De mult timp se considera ca ereditatea are un rol important in sansa unei persoane de a avea cosuri. Daca cineva din familia ta a avut candva acnee, atunci e foarte posibil ca si tu sa o mostenesti. Acneea poate varia de la cea usoara pana la cea severa. Aceasta se formeaza in general la nivelul pielii, mai exact a porilor, atunci cand glandele sudoripare sunt blocate si functioneaza excesiv. Captuseala porului sufera o dezintegrare a celulelor, care sunt apoi purtate spre partea superioara a pielii. Porul se blocheaza, si astfel substanta sudoripara este prinsa sub piele. Acest dop se numeste “camedo”. Cand acest dop 
se afla sub piele, se numeste “cap alb” sau “camedo inchis”.


Si acum, cateva sfaturi pentru un tratament.

Cel mai usor lucru este sa bei apa, pentru a scapa de acnee. Acest lucru este considerat a fi deoarece apa este alcalina, cu un pH de 7.3 si este considerat un tratament natural pentru a scapa de acnee. Daca bei cel putin 8 pahare de apa pe zi, iti va ajuta organismul sa scapi de toxinele care iti afecteaza pielea. Apa ajuta la umezirea pielii si oprirea porilor de a se bloca. De asemenea daca bei apa iti va reduce nivelul de stres si iti va relaxa corpul, permitandu-ti sa ai un somn mai bun.
Incearca sa eviti consumul de cafea, sifon, ceai si bauturi alcoolice deoarece aceste tipuri de bauturi sunt diuretice si consuma mult mai multa apa decat pot celulele sa administreze. Desi strigentii contracta porii si reduc aspectul de aparenta al acneei pentru o scurta perioada, sunt nesanatosi.
Pentru unul, acestia iti usuca pielea, fortandu-ti celulele sa produca cat mai multe uleiuri ceea ce poate duce la o “explozie” de acnee.
Un alt lucru pe care trebuie sa il evitati sunt stimulentele. Stimulente cum ar fi: cafea, ceai, tigari, zaharul din dulciuri si limonada ar trebui sa fie nesanatoase pentru intreg corpul. Aceste stimulente afecteaza sistemul nervos si creierul si poate usor stimula uleiul din glande pentru a incepe sa produca mai mult ulei decat in mod normal. Totusi desi alcoolul, pentru unii pare a fi o eliberare de la stres, acesta este principala cauza a acneei deoarece este un strigent si contracta porii. De asemenea dupa consumul de alcool corpul uman simte nevoia de a dormi si aceasta poate cauza stres.
Un alt factor important este soarele. 15 minute petrecute la soare ajuta la reducerea acneei, deoarece acesta iti usuca pielea actionand ca si un strigent.
De asemenea sunt multe medicamente si creme care sunt folosite sa combata acneea care va pot fi de folos!

sursa: sfaturi-utile.com

Un comentariu:

  1. Foarte bun articolul. Am avut si eu probleme cu acneea foarte grava. Pe mine in schimb m-a ajutat sa ma vindec tratament facut cu produse pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation. Aceste produse au reusit sa imi schimbe viata. Mi-au uscat complet acneea de pe net si m-au vindecat de ea. Le recomand si va pup

    RăspundețiȘtergere