28 apr. 2011

Cel mai gras câine din lume


Cel mai greu cîine din lume este un border-collie de şapte ani pe numele Cassie din oraşul Britanic Kenilworth, Warwickshire, şi care cântăreşte aproximativ 58 de kg. Cassie cântăreşte de tri ori mai mult decât orice alt câine  al rasei sale (mediu un câine de rasa border-collie cântăreşte 18-20 kg.). Cauza îngrăşării este alimentaţia greşită, căinele se alimenta de obicei cu peşte şi cartofi prajiţi, bomboane, ciocolată, chipsuri şi altă mâncare nesănătoasă.
Datorită greutăţii enorme, acestui collie îi este greu nu doar să se mişte dar şi să respire. Deaceea sănătatea Cassie este luată sub controlul specialiştilor din "Dog's Trust", care i-au prescris câinelui o dietă strictă şi au promis ca vor readuce câinele la o greutate normală după un an.
Deasemenea specialiştii adăpostului pentru animale au remarcat că câinele suferă de obezitate ca şi un om, deasemenea creşte riscul de boli cardiovasculare, diabet, artrită şi alte boli grave.
Cassie a fost luată de la o doamnă în vârstă, care nici nu se gândea să hrănească câinele cu mâncare specială, şi "umplea" Cassie cu tot ce avea sub mână. Cu toate acestea stăpâna iubea foarte mult şi o alinta cu diferite dulciuri fară să-şi dee seama ca provoacă cîinelui numai rău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu