15 mai 2011

Eurovision 2011 - Castigatorii concursului


Azerbaidjan a câştigat Eurovision Song Contest 2011, desfăşurat sâmbătă seara la Arena din Dusseldorf, iar formaţia Hotel FM s-a clasat pe locul 17 cu piesa "Change". Artiştii români au adunat 77 de puncte care i-au clasat pe locul 17, la egalitate cu Rusia, de la Moldova şi Italia, care au acordat câte 12 puncte, Belgia - 10 puncte, Spania - opt puncte, Israel, Azerbaidjan şi Bulgaria - câte şase puncte, Turcia - cinci puncte, Olanda şi Danemarca - câte patru puncte şi de la Austria, Ungaria, Irlanda şi Estonia. Este pentru a doua oară când România obţine locul 17 la Eurovision, după ce şi în 2000 trupa Taxi s-a clasat pe aceeaşi poziţie. 

Ell/Nikki din Azerbaidjan au obţinut 221 cu piesa "Running Scared". Trupa Zdob şi Zdub din Moldova, cu piesa "So Lucky" , a ocupat poziţia a 12 -a. 

Concurenţii au fost notaţi de telespectatori, prin telefon şi SMS, şi de câte un juriu de specialitate din cele 43 de ţări participante la Eurovision, care a jurizat vineri seara. 

Rezultatele televotingului au fost anunţate de prezentatori ai televiziunilor publice, Malvina Cervenschi prezentând punctajele telespectatorilor români pentru finalişti. 

Peste 30.000 de spectatori şi mai bine de 120 de telespectatori au urmărit show-ul dat de concurenţi în finala Eurovision, dar şi de câştigătoarea ediţiei precedente a concursului, Lena, care a cântat în deschidere alături de Stefan Raab, unul dintre prezentatori, şi trupa 'Beginner'. 

Finala concursului, marcată în special de grafică şi efecte de lumini, cât şi de costume care au mers de la retro la cele de eroi spaţiali, a fost deschisă de reprezentantul Finlandei, Paradise Oskar, cu piesa" Da Da Dam", urmat de competitorii din Bosnia şi Herţegovina - Dino Merlin cu "Love In Rewind", Danemarca - A friend in London cu "New Tomorrow", Lituania - Evelina Sasenko cu "C'est Ma Vie", Ungaria - Kati Wolf cu "What About My Dreams? ", Irlanda - Jedward cu "Lipstick", Suedia - Eric Saade cu "Popular", Estonia - Getter Jaani cu "Rockefeller Street", Grecia - Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike cu "Watch My Dance", Rusia - Aleksej Vorobjov cu "Get You", Franţa - Amaury Vassili cu "Sognu", Italia - Raphael Gualazzi cu "Madness Of Love", Elveţia - Anna Rossinelli cu "In Love For A While", Marea Britanie - Blue cu "I Can", Moldova - Zdob şi Zdub cu "So Lucky", Germania - Lena cu "Taken By A Stranger", România - Hotel FM cu "Change", Austria - Nadine Beiler cu "The Secret Is Love", Azerdaidjan - Ell/Nikki cu "The Secret Is Love", Solvenia - Maja Keuc cu "No One", Islanda - Sjonni's Friends cu "Coming Home", Spania - Lucia Perez cu "Que Me Quiten Lo Bailao"/"They Can't Take The Fun Away From Me", Ucraina - Mika Newton cu "Angel", Serbia - Nina cu "Caroban" şi Georgia - Eldrine cu "One More Day". 

Finala s-a încheiat cu show-ul oferit de un celebrul Jan Delay şi trupa sa 'Beginner'. 

Reprezentanta Germaniei, Lena, a încercat sâmbătă seara să-şi apere trofeul Eurovision obţinut anul trecut la Oslo, într-o finală prezentată de vedetele de televiziune Anke Engelke, Judith Rakers şi Stefan Raab şi dominată de foşti participanţi la concursuri de talente. 

În 2010, reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi, s-au clasat cu piesa "Playing with fire" pe locul trei, egalând cea mai bună performanţă românească la Eurovision, obţinută în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem. 

Cea de-a 57-a ediţie a Eurovision va fi organizată anul viitor în Azerbaidjan.

sursa:AGERPRES 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu