1 nov. 2012

Cele mai neobișnuite cărți din lume

Cele mai neobișnuite cărți din lume
În prezent, tot mai mult și mai mult cărțile electronice înlocuiesc cele obișnuite. Însă printre exemplarele tipărite se întâlnesc așa niște capodopere poligrafice, care sunt greu de trecut cu vederea.
Se spune că nu putem judeca o carte după copertă, și aceasta este o afirmație adevărată. Însă mai jos vom vedea niște cărți care vor schimba ideea dumneavoastră despre coperte și cărți în general.
Cartea 3600

Cartea 360

Cartea 360

Cartea 360

O poveste tridimensională despre Alba ca Zapada de pictorul japonez Yusuke Oono. Cărțile făcute în așa fel vor atrage cititorii nu doar prin conținut, ci și datorită formei.

Cartea de bucate care înainte de citire trebuie pusă în cuptor

Carte de bucate care înainte de citire trebuie pusă în cuptor
Această carte a fost creată de către editorii croați. Pentru a găti bucate după rețetele din ea, cartea mai întâi de toate trebuie să fie pusă în cuptor și coaptă. Doar după aceasta pe filele cărții va apărea textul cu rețete.

Cartea pentru țigări rulate

Cartea pentru țigări rulate

Cartea pentru țigări rulate
Cartea de buzunar se numește ”Rolling Words”. Filele acestei cărți sunt din hîrtie pentru țigări obișnuită, pe care sunt scrise versurile mai multor piese cu cerneală inofensivă. Toate foile sunt separate de o linie punctată ceea ce permite să fie rupte cu ușurință. Coperta este făcută din cânepă și pe partea laterla se află o suprafață de frecare, la fel ca și pe o cutie de chibrituri obișnuită.

One Hundred Million Million Poems

One Hundred Million Million Poems

În cartea lui Raymond Queneau sunt doar 10 sonete, dar toate sunt taiate în fîșii subțiri astfel încât cititorul le poate combina cum dorește, piciorul metric în acest caz nu se schimbă, însă se schimbă definitiv sensul. Dacă cititorul va încerca să combine toate variantele posibile și să le citească în glas, el va avea nevoie aproximativ de 200 000 de ani.

Cărți-sculpture

Cărți-sculpture

Cărți-sculpture

Cărți-sculpture

Cea mai mare carte din lume


Biblia diavolului

”The Codex Gigas” - titlul original al acestei cărți, dar este de asemenea cunoscută și ca Biblia Diavolului”. De către cine și pentru ce a fost scrisă nu se cunoaște până în prezent. Legenda spune că a fost scrisă de un călugăr care a fost închis din principii religioase, și el a promis că timp de o noapte va scrie cel mai mare manuscris din lume. Când și-a dat seama ca nu poate îndeplini promisiunea, a început să se roage la diavol, care a auzit rugăciunile lui.

Cea mai mare mică din lume

Cea mai mare mică din lume

Cu ochiul liber este dificil să vezi ce scrie în această carte. Dar dacă o mărim de 600 de ori, este clar că această carte este copia micșorată a Noului Testament.


Cartea-ceas
Cartea-ceas
Este compusă din 3 cărți care joacă rolul unui ceas. Cifrele trei și nouă ajută pentru navigarea în timp.

Cartea cu găuri

Cartea cu găuri

Cartea cu găuri

Cartea-veioza

Cartea-veioza

De fapt nu este o carte, ci o lampă de noapte stilizată. Cu toate acestea arată foarte elegant nu doar pe raft, dar și pe masă.

Cartea-tunel

Cartea-tunel

O carte unică, care reprezintă tunelul ce leagă New Jersey cu New York, descrie istoria și prezentul.

Cărțile tridimensionale lui Benjamin Lacombe

Benjamin Lacombe - Alice în țara minunilor

Benjamin Lacombe - Pinocchio

Celebru ilustrator francez Benjamin Lacombe creează cărți tridimensionale. El a creaat design-ul pentru astfel de lucrări ca: ”Alice în Țara Minunilor”, ”Pinocchio”, ”Madame Butterfly”.

Wikipedia pe hârtie

Wikipedia pe hârtie

Wikipedia pe hârtie

Știm cu toții că numărul de articole de pe Wikipedia este mult mai mare decât numărul de articole din oricare enciclopedie. Din această cauză tipărirea cărții părea ireala. Designer Rob Matthews a creat o carte de 5000 de pagini, unde sunt tipărite cele mai vizitate articole de pe Wikipedia.

2 comentarii: