27 oct. 2012

Bibliofilul francez s-a intemnitat intr-o gaura pentru a... Citi!

Bibliofilul francez s-a intemnitat intr-o gaura pentru a... Citi!
Cât de departe puteți ajunge pentru a găsi un loc privat, unde nimeni să nu vă încurce să citiți? Abraham Poincheval, un artist francez, s-a ascuns de lumea înconjurătoare pentru o săptămână într-o cameruță subterană săpată chiar într-un bookshop din Marsilia doar în compania cărților.
Pe data de 20 septembrie, el a început să realizeze ideea lui bizară numită - ”604 800 secunde”. Luînd cu el o lanternă, câteva sticle de apă, puțină mâncare, un aparat video și un teanc de cărți, Poincheval a coborât într-o groapă de 1,7 metri. Dimensiunea găurii provoca puțin disconfort psihologic. Totuși eroul nostru a fost acoperit cu un capac de piatră și pentru șapte zile izolat de lumea înconjurătoare.
O săptămînă întreagă Poincheval a filmat tot ce a făcut, imaginile au fost transmise cu ajutorul unui proiector pe un perete. De asemenea el avea și un microfon cu ajutorul căruia putea să comunice cu vizitatorii de pe cealaltă parte a minei.
Atunci când 604 800 de secunde de închisoare subterană au expirat, Abraham a ieșit la suprafață. ”Am avut o senzație neobișnuită când a fost luat capacul de piatră și am revenit în lumea reală” - a mărturisit cititorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu