15 mar. 2012

Moartea unui copil a salvat milioane de vieți

20 de mii de oameni din 140 de țări s-au adunat în sudul Franței, unde s-a deschis World Water Forum. Conform ONU, fiecare al 10-lea om de pe planetă suferă din cauza neajunsului de apă potabilă. Pe forum tot mai des se vorbea despre Rachel, o fetiță de 9 ani din SUA care a murit în urma unui accident. Datorită acestei fete mii de oameni care mureau de sete au primit ajutor.
Rachel a avut o dorință - să-și sărbătorească ziua de naștere cum nu a mai sărbătorit-o. S-a întîmplat așa că în orașul ei natal, Seattle, a venit cu o lecție directorul unei organizații de caritate. El stătea pe scenă și povestea cum organizația lui se luptă cu neajunsul de apă în cele mai sărace țări, iar undeva în fundul sălii statea  Rachel și asculta uimită. Pentru prima data ea a văzut imagini unde sute de oameni beeu apă din baltoace, cu rîme și gunoi, ea a aflat că 4500 de copii mor zilnic din cauza bolilor cauzate de neajunsul de apă potabilă.  Rachel decide să-i salveze.
Una din metodele propuse de organizație pentru a salva vieți, a fost donarea banilor pentru zi de naștere, adică în loc sa-ți sărbatorești ziua de naștere pentru tine și prietenii, o faci pentru alții.
Cu ajutorul mamei Rachel a creat o pagină pe site-ul organizației de caritate, unde a rugat toți prietenii și rudele să nu cadoneze rochii și păpuși de ziua ei, ci să doneze bani pentru a salva copii. Ea a vrut să adune 300$ pentru ca 15 oameni să aibă acces la apă potabilă. Dar banii adunați au fost de ajuns doar pentru 11 oameni. Rachel a fost foarte supărată, ziua de naștere a trecut și pagina ei a fost închisă.
Câteva săptămîni mai tîrziu pe o șosea din Seattle s-a produs un accident la care au participat 20 de automobile. Zeci de persoane implicate în accident rămîn în viață, și doar Rachel cu numeroase fracturi a coloanei vertebrale nimerește în camera de urgență. Medicii nu mai pot face nimic.
Aflînd de tragedie, Scott Harris - omul a cărui vorbe au atins inima Rachel, a redeschis pagina fetei pe internet. El niciodată nu a cunoscut-o pe Rachel, care stătea atunci la coadă pentru a dădea întrebări, dar coada era prea lungă și mama ei se grăbea.
Acum el urmărea în fiecare zi cum pe pagină fetei se adună tot mai mulți bani. ”Doar în câteva zile au fost adunați peste 100 000 de dolari, apoi 300 000, 400 000, iar mai apoi nici nu înțelegeam ce se întîmplă” - povestește fondatorul ”Charity: Water” Scott Harrison.
Zeci de mii de oameni din întreaga lume au scris pe pagina Rachel zeci de mii de mesaje. Procesul evolua rapid, și în total au fost adunați 1 200 000 de dolari, acum acești bani au fost suficienți pentru a salva nu 15 persoane, ci 60 000!
Mama fetei, care nu a dovedit încă sa se refacă după ce și-a pierdut copilul, tot mai des apărea la televizor, mulțumind oamenii pentru bunătatea lor. Publicul deja știa biografia neobișnuită a fetei care câteva ori creștea părul și apoi al tăia pentru a face peruci copiilor bolnavi de cancer, și cum organele ei în urma accidentului au salvat viața altei persoane.
”Am fost șocată de atîta dragoste și sprijin. Simt o durere de nedescris, și fericire în același timp” - spune mama Rachel Bekvis.
Astfel o moarte a unui copil a provocat întreaga omenire să privească la lucruri cu adevărat importante.
Atunci cînd părinții Fetei trec alături de crucea pe marginea carosabilului, le place să creadă că undeva, fata lor Rachel acum zîmbește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu