20 feb. 2012

Bătăile inimii vor înlocui parolele?


În prezent, o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Chung Hsing, Taiwan, dezvoltă o tehnologie care va înlocui parolele și numele de utilizatori de care ne-am deprins pentru a se loga pe diferite site-uri și care ne asigură integritatea datelor personale cu ceva mai natural. De exemplu cu cardiograma. Astăzi un scaner de amprente pe un laptop nu este ceva neobișnuit. Mai mult, acestea pot fi falsificate, ceea ce s-a dovedit nu o singură dată. Dar cardiograma nu poate fi falsificată de cineva. Rămâne doar de inventat un mod ieftin și comod pentru a obține cardiograma și a efectua analiza și comparația.

Echipa de dezvoltare a creat deja metoda necesară pentru a traduce cardiograma în cheia de acces la PC sau laptop. Prin această metodă, ”citirea” informației necesare se va efectua din palmă. Dispozitivul care numără bătaile inimii este portativ și poate fi încorporat în mouse sau tastatură. Îndată după ce a fost luate datele, aparatul le transformă într-un cod special.
Este cunoscut că cardiograma fiecarui om este unică, și această unicitate este mai mare chiar decît cea a unei amprente. Ea poate fi comparată cu scanarea retinei, însă este mult mai disponibilă, și nu necesită aparate optice speciale.
Scopul este crearea unui sistem de criptare fiabil, în masura posibilului. Întradevăr, acest sistem pare a fi absolut sigur, întrucât nimeni nu va putea falsifică bătaile inimii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu