30 iun. 2011

Google+, un concurent pentru Facebook


Internet gigantul, compania Google, încearcă să învingă Facebook pe propiul câmp de luptă. Google a lansat o reţea de socializare "Google+", concepută pentru a face concurenţă "regelui reţelelor sociale".
"Astăzi, pentru a comunica cu alte persoane, tot mai des este folosit internetul. Este adevărat că într-o comunicare online sunt pierdute unele componente importante, cum ar fi căldura şi emoţiile... Deci, din punct de vedere uman, acest tip de comunicare este uscat, lipsit de emoţii. Noi vom schimba aceasta", - a scris într-un blog corporativ Vic Gundotra, vicepreşedinte de inginerie al Google.
Primul lucru care bate la ochi, este aspectul exterior al "Plusului" de la google, care este foarte
asemănător cu produsul concurenţilor, care a devenit standartul de facto între reţelele de socializare. Dar există şi diferenţe, care după parerea companiei Google, ar trebui să fie motivul pentru utilizatori să aleagă această reţea de socializare şi să uite de Facebook.
"Noi toţi stabilim diferite nivele de încredere cu diferiţi oameni - spune Vic Gundotra - cu foştii colegi, discutăm unele lucruri, cu părinţii altele, cu şeful de la locul de muncă - cu totul altele. Problema este că serviciile online moderne, transformă prietenia în ceva de genul "fast-food": toţi nimeresc în lista noastră de prieteni, şi ca urmare nu putem să fim la fel de deschişi cum ne-am dori".
Soluţia ar pute să fie funcţia "Circles" - Cercuri. Spre deosebire de Facebook, pur şi simplu să adăugaţi o persoană în lista de prieteni este imposibil, este necesar să determinaţi cercul în care să adaugaţi persoana respectivă. Mesajele de asemenea nu sunt trimise tuturor, ci numai unui cerc anumit, fiecare dintre care are propriile setări de confidenţialitate.
O altă caracteristică a "Google+" este video chat, care oferă posibilitatea de a comunica tete-a-tete sau de a organiza conferinţe în grup. Desigur în reţea de socializare "Google+" comunicarea este posibilă şi prin mesaje text, care ca şi în cazul videochat-uli pot fi trimise unui sau mai multor persoane simultan.
O altă funcţie care ar trebui să atragă utilizatori este "Sparks". Utilizatorii "Plus" pot urmări un anumit subiect, şi dacă acest subiect le-a părut interesant, au posibilitatea s-al împartă cu prietenii.
Reţeaua de socializare este încă în curs de testare, şi ca să vă înregistraţi, trebuie să primiţi o invitaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu