29 mai 2011

Cel mai rapid automobil "solar" din lume


Automobilul Sunswift IV, care funcționează pe baza energiei solare, a stabilit un record propriu, fiind recunosc cel mai rapid automobil care funcționează pe baza energiei solare. Sunswift IV a înregistrat un record de 88 km/h.
În general automobilul arată foarte ciudat, dar 88 km/h este o realizare excelentă. Apropo, proiectat și construit automobilul "solar" de catre studenți, și nu este un proiect de milioane al unei corporații.
Puterea panourilor solare instalate pe automobil este 1200 W, astfel consumul de energie a automobilului nu depășește consumul mediu de energie a unui uscător de păr (am văzut un uscator de păr de 2200 W, probabil sunt si mai puternice) .
Studenții care au construit Sunswift IV, studiază în Universitatea din New South Ueylsa, Austria. Studenții au primit un certificat oficial de la reprezentanții Guinness World Records, care confirma realizarea lor.
În 2009, la Global Green Challenge, Sunswift IV a dezvoltat o viteză de 103 km/h, dar oficial acest rezultat nu a fost înregistrat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu