6 iul. 2012

Windows 8 va rămîne fără gadget-uri pe desktop

Windows 8 va rămîne fără gadget-uri pe desktop
Microsoft în versiunea finală a Windows 8 a refuzat de ”gadget-uri”. Primele ”gadget-uri” au apărut o dată cu Windows Vista în 2006. ”Gadget-uri” sunt niște mini-aplicații care efectuează sarcini simple, de exemplu arată ora, calendarul, prognoza meteo, curs valutar. În Windows 7, utilizatorii au posibilitatea de a plasa widget-uri în orice loc al desktop-ului.

În versiunile Consumer și Release Preview - versiuni de test a Windows 8 care pot fi descărcate și instalate de oricine, ”gadget-urile” sunt prezente. Cu toate acestea, în versiunea de asamblare 844x, care este disponibilă doar angajaților companiei Microsoft și poate fi aproape de cea finală, ”gadget-uri” nu s-au observat. Împreună cu "gadget-uri", Microsoft refuză și la interfața ”de sticlă” Aero Glass. Anterior, compania a confirmat că colțurile rotunjite ale ferestrelor, iconițe strălucitoare, gradient-uri și cadre transparente nu vor în Windows 8. În general spațiul de lucru nou va fi mult mai plat, fără umbre și transparență.
Este cunoscut că pînă la 31 ianuarie 2013, utilizatorii Windows Xp, Vista sau 7, vor putea să facă upgrade pînă lă Windows 8 Pro, la un preț de 40$. Însă data oficială a lansării versiunei stabile a Windows 8 și prețul la aceasta încă nu sunt cunoscute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu