24 iul. 2012

Serviciile de informație pot să ne urmărească pe Skype

Skype a permis agențiilor de informații să asculte convorbirile și să citească conversațiile utilizatorilor






















Compania Microsoft, care deține serviciul Skype, a permis agențiilor de informații să asculte convorbirile și să citească conversațiile utilizatorilor. Proprietarul servicului Skype a schimbat politica de confidențialitate, în care a indicat că este gata să coopereze cu agențiile de aplicare a legii, cât mai aproape va fi posibil din punct de vedere juridic și tehnologic.
În conformitate cu punctul trei din politica de confidențialitate prezentă, serviciul poate furniza informații cu caracter personal, conținutul conversațiilor și/sau traficul de date a utilizatorilor la cererea legitimă a sistemului judiciar. Mai mult ca atît, mesajele expediate de la un utilizator la altul, vor fi păstrate timp de 30 de zile, cu excepția cazurilor cînd va fi solicitat alt termen de către organizațiile guvernamentale.
Din momentul lansării, Skype-ul a fost un obstacol major pentru agențiile de aplicare a legii. Folosind diferite mecanisme de criptare mai mulți ani. Skype a fost unul din puținele servicii în care interceptarea datelor a fost practic imposibilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu