7 dec. 2011

Touch Screen-urile devin tangibile


Senseg a dezvoltat un prototip de ecran tactil care este capabil pe suprafața sa plană, la atingere cu degetul, să reproducă senzația oricărui material, fie carton sau hârtie abrazivă. Specificul acestei tehnologii tactile este ca nu necesită diferite piese mecanice care se mișcă, display-ul "răspunde" la atingere creând un câmp elecrostatic. Aceasta este posibil datorită creării unei forțe gravitaționale mici, care acționează asupra degetului uman - a explicat reprezentantul Snseg - Dave Rice. El a menționat că această tehnologie poate crea o varietate de senzații - de la suprafețe texturate și margini până la vibrații.

Compania Senseg vede utilizarea tehnologiei sale practic în orice aplicație pentru dispozitive mobile: începând cu jocuri, pentru imersiune mai mare în atmosferă, și finisând cu tastature virtuale mai realiste, tastele căroră vor putea avea "margini".
Ecranul "sensibil" poate afișa alfabebetul Braille, ceea ce va permite crearea tabletelor pentru nevăzatori.
Tehnologia tactilă Senseg este silențioasă și scalabilă, este compatibilă atât pentru smartphone-uri, cât și pentru tablete cu diplay mai mare.
Apariția primelor astfel de dispozitive comerciale se așteaptă nu mai devreme de un an, doi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu