12 nov. 2011

Bărbații pot fi înșelați mai ușor decât femeile


Bărbații sunt mai naivi decât femeile atunci când este vorba de rețele sociale. La o astfel de concluzie au ajuns experții companiei BitDefender, dezvoltatorul software-ului anti-spam si antivirus.
În urma unui sondaj de peste 1,5 mii de utilizatori ai internetului în SUA și Marea Britanie, s-a dovedit că
bărbații sunt mai puțin precăuți și de multe ori ignoră setările de securitate pentru a  face cunoștință cu o necunoscută pe Facebook. De exemplu o cerere de prietenie de la o persoana necunoscută a fost respinsă de 64,2% femei și doar 55,4% bărbați. Mai mult ca atât, bărbații acceptau cererea de prietenie mai des dacă aceasta era însoțită și de o fotografie a unei femei atrăgătoare.
Specialiștii BitDefender au ajuns la concluzia că bărbații sunt mai predispuși decât femeile să dezvăluie informații personale. Toate acestea, avertizează experții, pot fi folosite de infractori cibernetici.
"Bărbații sunt expuși mai mult riscului decât femeile, în special atunci când sunt de acord să fie prieteni cu persoane necunoscute" - a concluzionat George Peter, managerul companiei BitDefender. Un astfel de comportament el a explicat prin aceea că femeile sunt mai precaute de la naștere decât bărbații.