10 iun. 2011

365 Distanţe de maraton timp de un an


Belgianul Stefan Engels a fost înscris în Guinness Records  Book pentru că a parcurs 365 distanţe de maraton timp de un an.
În fiecare zi "Omul-maraton" traversa cate 42 km. tradiţionale şi în cele din urmă a reuşit să parcurgă şapte ţări. Timp de un an, fostul designer vărsta cărui este 49 de ani, a pierdut 15 kg. şi a distrus 25 perechi de adidaşi.
Rezultatul mediu lui Engels este 4 ore pe un maraton. Cele mai dificile sectoare ale cursei sale belgianul a parcurs cu o viteză de 10 km/h, cel mai bun rezultat pe parcursul anului a fost 2 ore 56 minute.
"Nu cred că un maraton pe zi timp de un an este o tortură, mai mult se aseamănă cu un loc de muncă permanent."  spune Engels.
Se alimenta sportivul cu spaghete şi paella, dar în Spania în dieta sa a inclus carne, peşte şi puţin vin. "Medicii mi-au spus să urmez un anumit regim alimentar pentru ca organismul să primească vitaminele necesare, dar mâncam tot ce doream" a spus Engels într-un interviu cu "The Independent". În plus sportivul îşi permitea să doarmă timp de 12 ore, dar din comprimate lua numai aspirină.
Capacitatea sa de a îndura maratonul de 365 de zile, Engels a explicat prin abilitatea de a se restabili rapid, precum şi ritmul cardiac calm şi lent, "Pentru mulţi oameni este mult mai stresant să discute cu şeful" - a declarat el, în plus sportivului i-au ajutat antrenamentele timp de 25 de ani.
Lui Stefan Engels îi place mult să alerge, în ciuda faptului că medicii încă din copilărie iau interzis să se ocupe cu sportul din cauza astmului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu